Γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε μουσική και επικοινωνία στην Eυρώπη και τις ΗΠΑ, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Από το ξεκίνημα της καριέρας του, η ελληνική μουσική αποτέλεσε για τον ίδιο τεράστια πηγή πάθους και έμπνευσης.

Το 2007 επιλέχθηκε από το Metropolitan Museum of Art για να επιμεληθεί την πρώτη συλλογή ελληνικής μουσικής “Music of Greece” που εξέδωσε το μουσείο, εγκαινιάζοντας τις καινούριες του αίθουσες ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης. Το ίδιο έτος, το έργο του «Eπιχείρηση Aθωότητα», που αρχικά είχε γραφτεί για τον κινηματογράφο, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το 2008 ίδρυσε το μουσικό σχήμα «Synolon», το οποίο κατά πολλούς «αλλαξε την παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού στο Μανχάταν» με εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Nέας Yόρκης για διαδοχικές σεζόν και με συνεργασίες σπουδαίων μουσικών όπως ο Ara Dinkjian των Night Ark και η Janis Siegel των Manhattan Transfer.

Τo 2014 κυκλοφόρησε στην Αμερική το άλμπουμ ‘Aόρατος’ σε στίχους του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Mάνου Eλευθερίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας ΜακεδόναςΡίτα Αντωνοπούλου, Λαμπρινή Καρακώστα, καθώς και μουσικών παγκόσμιου κύρους από την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Για την κυκλοφορία του ‘Αόρατος’ διοργανώθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία στο ιστορικό Tribeca Performing Arts Center της Νέας Υόρκης με καλεσμένους όλους τους συντελεστές του δίσκου και τιμώμενο πρόσωπο τον Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Ο “Αόρατος” κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016 από τις εκδόσεις Μετρονόμος, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους ο συνθέτης και ερμηνευτής σύστησε το έργο του στο κοινό της γεννέτειράς του με μια μεγάλη, εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία, τόσο καλλιτεχνικά, όσο και εισπρακτικά, στο ιστορικό θέατρο Παλλάς. Στην αθηναϊκή παράσταση του Αόρατου έλαβαν μέρος οι σπουδαίοι ερμηνευτές του δίσκου μαζί με μια πλειάδα καταξιωμένων Ελλήνων, αλλά και ξένων μουσικών που ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στο αθηναϊκό κοινό σε ένα κατάμεστο Παλλάς. Πρόσφατα, το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε στο Gazarte με καλεσμένη την Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τα πρώτα δείγματα από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό που κατέκλεισε το Gazarte.

Αυτή την εποχή ο Περικλής Κανάρης ολοκληρώνει μια διετή σειρά συναυλιών με τίτλο "Unplugged" που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικές μουσικές σκηνές στη Νέα Υόρκη όπως το Cutting Room, το Zinc Bar και το Drom.

Ο Περικλής Κανάρης είναι επίσης ο συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «Στην Υγειά μας», που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως τραγούδι των τίτλων της επιτυχημένης εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου.